Dermatografie

Tepelbehandeling

Tepel en tepelhofpigmentatie kunnen een uitkomst bieden voor vrouwen die na een borstreconstructie geen tepel en tepelhof meer hebben. Door middel van speciale technieken kan een zeer natuurlijk 3D resultaat worden behaald. Met deze technieken kan een tepel en/of tepelhof worden gecreëerd die er heel natuurlijk uitziet en laat geen littekens na. Het is belangrijk dat de periode tussen de eerste PMU behandeling en de laatste chemobehandeling minimaal 1 jaar bedraagt.

Areola

Een tepel kan chirurgisch gereconstrueerd worden waardoor u echt een bolletje heeft. U kunt ook kiezen voor dermatografie, waarbij de tepel en tepelhof d.m.v. medische pigmentatie worden ingekleurd. Het pigment wordt oppervlakkig in de huid aangebracht. Hiervoor worden verschillende naalden en pigmenten gebruikt.

Alopecia

Permanente Make-Up biedt uitkomst bij Alopecia. Er kunnen weer zeer natuurlijk uitziende wenkbrauwen worden gecreëerd, met de 3D-hairstrokestechniek! Bij de ogen kunnen wimperhaartjes gesuggereerd worden door een eyeliner die uitgeschaduwd wordt. Alopecia is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt tegen de eigen haren. Het lichaam ziet de haarwortel als lichaamsvreemd en er ontstaan ontstekingen aan de haarwortel. Het gevolg is dat de haren uit gaan vallen.

Littekens

Na een operatie, waar dan ook op het lichaam, heelt de ene huid mooier dan de andere. In het geval van een gedepigmenteerde huid, een huid waar het pigment uit is verdwenen, is het toepassen van een medische pigmentatie een fantastische uitkomst! Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt dit litteken veel minder op.

Vitiligo

Bij het behandelen van vitiligo moet de vitiligo al drie jaar stabiel zijn of er moet sprake zijn van segmentaire vitiligo (eenzijde van het lichaam). Er kunnen mooie resultaten worden bereikt. Voorafgaand aan de behandeling wordt uitgebreid met besproken wat de ‘voors’ en ‘tegens’ zijn.

Wilt u graag een afspraak maken?

Meer weten over Dermatografie

Wat is dermatografie?

Dermatografie is het met fijne naaldjes inbrengen van pigmenten in de huid. Dermatografie is ook bekend onder de term medische pigmentatie of tatoeage. Medische pigmentatie kan toegepast worden voor de behandeling van pigmentvlekken , acne littekens, alopecia, areola, vitiligo  en littekens. Ook de reconstructie van wenkbrauwen na chemotherapie en de reconstructie van een tepelhof na een borstreconstructie. Het doel van een dermatografiebehandeling is het camoufleren met pigmenten en het zo dicht mogelijk bij de eigen huidskleur brengen.

De behandeling

Dermatografie behandelingen worden meestal in meerdere behandelingen aangebracht met een rusttijd van zes tot acht weken. Door de pigmentatie in meerdere keren aan te brengen kan een optimale kleur verkregen worden en wordt de huid zo min mogelijk beschadigd.

Na de behandeling

Na de behandeling moet de pigmentatie zeven dagen droog worden gehouden. U mag in deze dagen niet douchen, zwemmen of naar de sauna gaan. Hoe droger de huid hoe sneller deze kan genezen. De pigmentatie moet tweemaal per dag worden ingevet met een crème. De pigmentatie zal gaan vervellen u mag er niet aan pulken, deze reactie van de huid is gebruikelijk.

De kleur van de kleurstoffen/pigmenten worden zorgvuldig bepaald, 100% kleurgarantie is echter niet mogelijk. Een pigmentatie vervaagt na verloop van tijd, maar één nieuwe behandeling kan voldoende zijn om de kleur weer op te halen. Bij het aanbrengen van een medische pigmentatie bestaat er een kleine kans op infectie van het gepigmenteerde gebied.

Medische Pigmentatie

Het is mogelijk om een litteken minder opvallend te maken. Nieuwe pigmenten zullen in het litteken worden aangebracht, die zoveel mogelijk op de eigen huidskleur lijken. Deze vorm van pigmentatie is geschikt voor alle huidskleuren en huidtypen. 

Deze simulatie biedt een operatie-vrije en lange termijnoplossing aan voor haarverlies op de hoofdhuid als gevolg van haaruitval met regelmatig patroon, dunner wordend haar, littekens gevormd na haartransplantatie-chirurgie, littekens van letsel of een operatie, alopecia of trichotillomanie. Micro-hair-simulatie is een innovatieve behandeling van het haarverlies. De techniek zorgt voor een natuurlijke ogende simulatie van micro-haren en de techniek kan worden gebruikt om het haar te vervangen op de hoofdhuid, baard, snor.

Een dermatografie behandeling bied de mogelijkheid om automutilatie (zelfbeschadiging) te camoufleren. Het verleden willen verbergen om vragen en vooroordelen te willen voorkomen.

Door een ziekte aan de haarwortels ontstaat pleksgewijze en mogelijk algehele kaalheid. Bij deze aandoening kan het ook voorkomen dat de gezichtsbeharing verdwijnt. Door pigmentatie van 3D wenkbrauwen en een eyeliner kan meer uitdrukking aan het gezicht worden gegeven.

Bij Vitiligo verdwijnt het natuurlijke pigment uit de huid. Met de pigmentatiebehandeling kunnen nieuwe huidpigmenten worden aangebracht zodat dit minder opvalt. Voor een permanente make-upbehandeling moet Vitiligo tenminste 3 jaar stabiel zijn. Na een intake-gesprek bespreken wij u mogelijkheid voor behandeling.

Bij deze behandeling wordt de tepel en tepelhof nagebootst bij personen die een borstreconstructie hebben gehad (bijvoorbeeld na een operatie tegen borstkanker). Door middel van speciale naaldtechnieken wordt een zeer natuurlijk 3-D resultaat behaald. Littekens of vervormingen om de tepelhof als gevolg van een borstlift of borstverkleining kunnen ook geminimaliseerd en gecorrigeerd worden. Voor mannen en vrouwen waarvan de tepelhof te bleek, te klein, asymmetrisch is of geen definitie heeft kan medische pigmentatie een mooie uitkomst zijn.

Dit is een aangeboren afwijking aan de lipvorm, die kan worden gecamoufleerd bij de lip behandeling. Hierbij zal de symmetrie worden hersteld en worden de lippen in het geheel voorzien van een natuurlijke of juist meer opvallende lipkleur. 

reconstrueren van de borst

Tepelhofreconstructie

Hoewel het reconstrueren van de borst en eventueel de tepel vaak goed mogelijk is, is het voor de plastisch chirurg niet mogelijk om een tepelhof te reconstrueren. De dermatografiste die middels een medische pigmentatie een nieuw tepelhof met eventueel een nieuwe tepel kan reconstrueren. De pigmentatie wordt dan meestal in 2 á 3 sessies geplaatst om op die manier de huid zo min mogelijk te beschadigen en de kleur zo levendig mogelijk te krijgen.

De ingreep

Wij raden u aan om 24 uur voordat de permanente make-up bij u wordt aangebracht geen alcohol te nuttigen of aspirine in te nemen. Alcohol en aspirine geeft een bloed verdunnend effect. Het pigment wordt met een dunnen steriele naald aangebracht. De behandeling is nagenoeg pijnloos, sommige plaatsen van de huid zijn gevoeliger. Indien u wenst, wordt er gebruik gemaakt van verdovingscrème. De verdovingscreme Emla is op recept te verkrijgen bij u huisarts. De permanente make-up wordt in 2a3 behandelingen aangebracht met een tussenliggende periode van 6 weken.

Na de ingreep

De eerste week nadat de permanente make-up is aangebracht dient u de behandelde pigmentatie delen droog te houden. De eerste week mag u ook niet in de zon, gebruik maken van de zonnebank of gebruik maken van make-up. Hoe droger de huid, hoe sneller deze kan genezen. De korstjes die ontstaan, mag u er niet afhalen, deze verdwijnen vanzelf. Na de behandeling krijgt u crème mee die u 2 keer per dag moet aanbrengen.

Na de behandeling is het behandelde gebied altijd iets donkerder. In de eerste week zal de kleurintensiteit tot 30% afnemen. Permanente make-up vervaagt langzaam, gemiddeld blijft het resultaat 2 tot 5 jaar mooi.

Heeft u een vraag? Neem dan gelijk contact met ons op en wij helpen u zo snel mogelijk verder!

Adresgegevens

Van Gilselaan 49 4
4702 GJ Roosendaal

Telefoon

Mobiel: +31 6 10781735
Email: bergitha.prins@gmail.com

Openingstijden

Maandag-Vrijdag: 9:00 – 18:00
Zaterdag: 11:00 – 17:00